אובדן כושר עבודה

מצב של אובדן כושר עבודה הינו מצב בו אדם מאבד את יכולתו לפרנס את עצמו ומשפחתו, במידה ונקלענו למצב של אובדן כושר עבודה, נוכל להגיש תביעות מקבילות לקרן הפנסיה בה קיים רכיב ביטוחי לאובדן כושר עבודה (לדוגמה: בביטוח הפנסיוני, כל מעסיק בישראל מחויב כידוע להפריש כסף לפנסיה של עובדיו, וגם לעובדים עצמם מנוכה כסף מהשכר לטובת הפנסיה) וכן לביטוח הלאומי.

הביטוח הלאומי מעניק קצבה בגובה של עד כ 6500 ₪ לזכאים.

מתי וכיצד הביטוח הלאומי יעניק לי פיצוי?

תחילת ההליך הוא בהגשת תביעה לנכות כללית שלאחר הגשתה פקידת התביעות תבחן את הקריטריונים למעבר לשלב ועדה רפואית מטעם הביטוח הלאומי (הכנסות בפועל, ליקויים רפואיים וכו').

במידה וועדת הנכות פסקה כי למבוטח קיימים ליקויים בגובה של 60% נכות או לחלופין 40% נכות עם ליקוי מרכזי בגובה של 25% נכות לכל הפחות (50% במבחן עקרת בית) יתאפשר למבוטח להיבחן לעניין כושר עבודתו.

האם בכל מסלולי הפנסיות השונות קיים מרכיב אובדן כושר עבודה?

ברוב קרנות הפנסיה, קיים רכיב מסוים מההפקדות המופנה לטובת ביטוח אובדן כושר עבודה. העובד המפריש יכול לבחור שלא להפריש אף חלק לטובת רכיב אובדן כושר העבודה, הדבר תלוי בסדר העדיפויות מצידו של העובד המבוטח.

יש הבדל בין עצמאי לשכיר?

 גם עצמאים חייבים להפריש לעצמם כל חודש סכום מסוים לקרן הפנסיה – אך הסכום הזה נצבר לא רק כדי לשמש כפנסיה בגיל הפרישה אלא גם ישמש כביטוח לאובדן כושר עבודה במקרים מצערים כאלו ואחרים.

הפיצוי ממסגרת הביטוח הפנסיוני יינתן בתנאים מסוימים: 25% ומעלה אובדן כושר עבודה, מעל 3 חודשים רצופים וכו'.

נקודות חשובות לדעת על אובדן כושר עבודה:

מעניק תשלום, פיצוי ושחרור מתשלום דמי הביטוח.

מבטיח פיצוי של עד 75% ממשכורתו המבוטחת של המבוטח.

לרוב נדרש כי המבוטח איבד מכושרו להתפרנס מכל עבודה שתואמת את השכלתו, ניסיונו והכשרתו.

גם במקרה שבו אובדן כושר העבודה צפוי להיות זמני ניתן בהחלט לממש זכויות ולקבל קצבאות, פיצויים והטבות, המגיעות למי שאיבד מכושר העבודה שלו.

אמונה תסייע ללקוחותיה באמצעות ליווי מנוסה ומקצועי (רפואי וטכני) להגיש תביעות מקבילות הן לחברת הביטוח והן לביטוח הלאומי במקביל על מנת לקבל פיצוי מקסימלי.

תוכן עניינים

שתפו הלאה

שאלות ותשובות

אובדן כושר עבודה

אם הפסקת לעבוד, תוכל לחזור ולקבל קצבת נכות, כפי שקיבלת לפני שהתחלת לעבוד, מבלי להיבדק על ידי ועדה רפואית – כל עוד דרגת אי הכושר שנקבעה לך בתוקף.

כמו כן, אם הפסקת לקבל קצבת נכות בשל הכנסות גבוהות, תוכל לחזור ולקבל קצבה מבלי להיבדק על ידי ועדה רפואית, אם הכנסתך תפחת ותהיה נמוכה מ-7,122 ש"ח (החל ב- 01.01.2023) – כל עוד דרגת אי הכושר שנקבעה לך בתוקף.

אחוז הנכות הרפואית הוא אחוז הנכות שקובע רופא של הביטוח הלאומי (או של הוועדה הרפואית לנכות כללית) לליקוי רפואי לפי חומרת הליקוי. האחוז נקבע לפי רשימת ליקויים, הכוללת ליקויים שונים בדרגות חומרה ואחוזים שונים. כך למשל, ללחץ דם בחומרה קלה נקבעים 10% וללחץ דם בחומרה קשה עם השלכות על מצב הלב – נקבעים 40%.

אחוז הנכות הרפואית כשלעצמו אינו מזכה בקצבת נכות, אך הוא תנאי הכרחי לקביעת אובדן הכושר להשתכר ודרגת אי-הכושר. אחוז הנכות הרפואית הכולל חייב להיות בחומרה משמעותית כדי שיהיה אפשר לדון בדרגת אי הכושר.

דרגת אי-הכושר, המוגדרת באחוזים, מבטאת באיזו מידה (מלאה, חלקית או בכלל לא) איבד נכה את כושרו לעבוד ולהשתכר. לעקרת בית נבדק כושרה לתפקד במשק הבית. אדם יהיה זכאי לקצבת נכות רק אם תיקבע לו דרגת אי כושר. הגורמים העיקריים המשפיעים על דרגת אי-הכושר הם הנכות הרפואית וחומרתה, השכלה, מקצוע, ניסיון תעסוקתי ועוד.

קיימות 4 דרגות למידת אובדן הכושר: 60%, 65%, 74%, ו-100%. דרגת אובדן הכושר בשיעור של 100% מזכה את האדם בסכום הקצבה המרבי.

הבהרה: כל השאלות והתשובות בדף זה נכתבו באופן כללי, ומובהר כי התוכן אינו מהווה ייעוץ משפטי.

נשמח לעזור לך לממש את זכויותיך!

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי עם ייעוץ ראשוני ללא תשלום.