ניידות

מי זכאי לגמלת ניידות?

זכאי לגמלת ניידות – תושב ישראל השוהה בישראל ומלאו לו שלוש שנים וטרם מלאו לו 67 שנים, וועדה רפואית של משרד הבריאות קבעה לו אחוזי מוגבלות בניידות, עקב ליקויים ברגליו ע"פ הרשימה המוגדרת בחוק:

  • הוא בעל רישיון בר תוקף יקבל גמלת ניידות בתנאי שהועדה תקבע לו 40% מוגבלות בניידות לפחות.
  • מי שאין בידיו רישיון בר תוקף יקבל גמלת ניידות בתנאי שהועדה תקבע לו 60% מוגבלות בניידות לפחות.

מוגבל בניידות שאין לו רישיון נהיגה בר תוקף זכאי לגמלת ניידות אם יש לו מורשה נהיגה ("מורשה נהיגה" = קרוב משפחה, בן/ בת זוג, אב, אם לרבות הורה מאמץ וחורג, אח או אחות, סב או סבתא, שבידו רישיון נהיגה בר תוקף הגר עם המוגבל בניידות בקביעות באותו הבניין או במרחק אווירי שאינו עולה על 500 מטר המסוגל ומתחייב להסיעו באופן קבוע וקיבל את אישור המוסד לביטוח לאומי להסיע את המוגבל בניידות. לאחרונה נקבע כי בנסיבות חריגות, גם בן-דוד או אחיין עשוי להיות 'מורשה נהיגה' אם אין קרוב משפחה אחר המסוגל לבצע את המשימה.

מהן ההטבות בתחום הניידות?

  • קצבת ניידות חודשית לבעל רכב

מוגבל בניידות בעל רכב זכאי לקצבה חודשית לכיסוי הוצאותיו בשל אחזקת רכב.

במידה ושני נכים משתמשים ברכב משותף אזי מי שזכאי לקצבה הגבוה ימשיך לקבלה ואילו השני בעל הקצבה הנמוכה יקבל 35% מהקצבה שהיה מקבל לולא היה קונה רכב משותף.

מוגבל בניידות שעובד במרחק 40 ק"מ (הלוך ושוב) לפחות זכאי לתוספת במידה ועבד שישה חודשים רצוף לפחות טרם הגשת הבקשה לקצבה.

  • קצבת ניידות חודשית לחסרי רכב –

מיועדת למוגבלים בניידות שרכבם הושבת ולכן הופסקה קצבתם או שאין ברשותם רכב כלל.

על המוגבל בניידות לעמוד במספר תנאים: גיל 18 ומעלה, לפחות 80% ניידות, משתכר, לא מקבל נכות כללית ואינו מקבל קצבת זקנה.

  • הלוואה עומדת –

הלוואה הניתנת למוגבל בניידות הקונה רכב חדש.

תוכן עניינים

שתפו הלאה

שאלות ותשובות

גמלת ניידות

אם נקבעו לך אחוזי מוגבלות בניידות לאחר סיוע מחברת אמונה,  תהיה זכאי לתו חנייה לנכים אם אינך זכאי להטבות במסגרת הסכם הניידות, אך נקבעה לך נכות רפואית בשיעור 60% לפחות, ואתה עונה על  התנאים שנקבעו במשרד התחבורה, תהיה זכאי לתו חנייה לנכים.

אם בחודש יציאתך את הארץ, שהית יום אחד לפחות בארץ,  וחזרת לארץ באחד מימי החודש שלאחריו  (לא משנה אם מדובר בתחילת החודש או בסופו), לא תופסק קצבתך.

אם קיבלת קצבת ניידות במשך תקופה של 3 חודשים רצופים לפחות, בתכוף ליציאתך לחו"ל, תוכל להמשיך ולקבל קצבת ניידות  בזמן שהותך בחו"ל למשך 6 חודשים.

אם קיבלת קצבת ניידות לתקופה קצרה מ- 3 חודשים רצופים, ואתה יוצא מהארץ  לתקופה העולה על חודש קלנדרי (מ-1 בחודש עד 30 או 31 בחודש), יופסק תשלום הקצבה  שלך באחד בחודש שלאחר יציאתך את הארץ.

אם אתה מוגבל בניידות  הסבור כי אינך יכול לנהוג או להשתמש ברכב שאושר לך על ידי הסכם הניידות, בשל מגבלותיך הרפואיות, או הגופניות, או בשל הגבלות בנהיגה, או שהנך זקוק לאבזרים מיוחדים לרכב, ניתן להגיש בקשה בסיוע חברת אמונה ולהיבדק בוועדה לגודל רכב בעת הגשת טופס התביעה להטבות בניידות  או שניתן לפנות למחלקת ניידות בסניף המטפל בך, ולהגיש בקשה להפניה לבדיקה.

ההפנייה לוועדה לגודל רכב , נעשית על ידי הסניף בלבד ולא ניתן לפנות לוועדה באופן עצמאי.

הבהרה: כל השאלות והתשובות בדף זה נכתבו באופן כללי, ומובהר כי התוכן אינו מהווה ייעוץ משפטי.

נשמח לעזור לך לממש את זכויותיך!

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם האפשרי עם ייעוץ ראשוני ללא תשלום.